У суботу, 21. децембра 2019. у Читаоници Градске библиотеке Панчево одржана је промоција романа “Освета отете деце” Проф. др Миле Алечковић.

У суботу, 21. децембра 2019. у Читаоници Градске библиотеке Панчево одржана је промоција романа “Освета отете деце” Проф. др Миле Алечковић. Рођена је у Београду, у породици књижевника (мајка Мира) и академског ликовног уметника (отац), као једно од троје деце . Детињство проводи у Србији и у Русији. Похађа француско обданиште и основну школу у Београду. Књига ОСВЕТА ОТЕТЕ ДЕЦЕ, аутора професорке др Миле Алечковић, у едицији КПС-Књиге против система, велика је борба против новог облика диктатуре и геноцида. О овој борби најбоље говори сам увод из књиге:ред вама је књига која није регистар жртава, нити је формално-правна оптужба несрећне деце отете од родитеља и отетог детињства. Ова књига сведочи о људској патњи најневинијих бића на свету и кроз психолошка сведочанства и њихове потпуно истините животне приче, описује борбу нагона живота против нагона смрти.
Више од две хиљаде према званичној бројци отетих (а можда и десет пута више) беба у Србији и више од шест хиљада према званичној бројци отете (а можда и десет пута више) деце од родитеља без судске одлуке , део су демонологије овога света и посрнулог друштва данашње растројене и унакажене Србије.
Реч издавача о књизи:
‘’ Из бритког , али и песничког пера Миле Алечковић, књига ОСВЕТА ОТЕТЕ ДЕЦЕ чита се у једном даху као криминалистички роман‘’