Покрет ОТАЏБИНА

СРБИ СВЕТА + МАТИЦА = ОТАЏБИНА мила!

Драга браћо и сестре , повратници са свих континената где сте живели, и ви који нисте ни ишли никуда из матице Србије,

дошао је тренутак да и ми који нисмо хтели да будемо у  политици, уђемо у борбу за ослобођење наше Отаџбине.

Згађени оним што у Србији видимо више од две деценије после “демократских” промена, ужаснути над сликом сиромаштва, корупције, лоповлука и медијског идиотизма у којима се дави наша Отаџбина, ми се данас налазимо на великом раскршћу и пред великим избором између препуштања стихији и моралном и физичком умирању , или пред одлуком да узмемо судбину у своје руке.

Отаџбину Србију већ дуго воде шарлатани, кабадахије и политички некорисни идиоти. Они презиру народ, гледају нас са висине, не говоре језике, не знају праву истину о Европи  и  свету и све што их у политици води јесте бахата распродаја онога што смо ми  заједно стекли, распродаја као на великој бувљој пијаци  српских руда, злата, шума, вода, предузећа, територија и самих људских живота. Ти штетни скакавци појели су нам силне године живота, јер они знају само да расипају и бацају, они не знају да стварају.

Ми, повратници из расејања , заједно са Србима из матице, ми деца неимара Рада, градили смо Немачку, градили смо Француску, градили смо Швајцарску, Либију, Канаду и Америку. Па валда можемо већ једном да изградимо и  Србију!

Србија без нас не постоји. Из Србије су изашли најбољи радници и најјачи умови.

Без нас она умире у трулежи лажи , насиља и пљачки, а ми сутра нећемо имати морално право да дигнемо глас против понижења, ако данас дозволимо да земљу и даље мрцваре и комадају.

Браћо и сестре са пет континената, дошло је време да кажемо: вратили смо се кући!

Покрет Отаџбина вас неће изневерити, јер смо покрет Отаџбина сви ми, у ЈЕДИНСТВУ!

Ми не признајемо председничке кандидате који се кандидују из Америке, него само оне који су се вратили у Отаџбину и у њој са српским народом одавно живе!

Ја вас нећу изневерити, јер сам ја научник и уметник који се не бори да зграби нечију имовину. Моја имовина је у мојој глави. Моја борба је борба против наше заједничке беде и срамоте и борба за достојанство живота обичног човека. Ја нисам тајкун, нисам старлета, нисам партијски прелетач и нисам лобиста центара моћи. Ја сам дете архитекте и сликара који све створио својим рукама. Ја сам потомак српске поезије, бораца и ратника.

Ја сам повратник у Отаџбину, породично биће и професор. За мене је Србија веза са прецима и велика светиња. За мене је Отаџбина огроман савез душа који нас држи и чува. Уместо да се молимо на гробљу, молимо се у кући Србији , јер  у њој живе сви наши преци , и они који су живи, и они који су мртви.

Наша борба неће бити лака, али ослобађање од зла мора да почне.

Браћо и сестре, ви најпоштенији и највреднији, ви који сте штедели и одрицали се много чега да бисте у свету нешто стекли, посебно ви из Европе и из Русије, и сви ви који се мучите у данашњој Србији, приђите Отаџбини и верујте нама, верујете самима себи , јер нам је Отаџбина свима једина и мила!

Народе српски, немој више да посматраш, него се сагни и узми ашов. Србија је плодна земља у којој сви ви имате своје место. Србија је историја у коју ћемо сви ми заједно ући.

Дошао је тренутак да вратимо један велики  духовни и небески дуг .

Од данас је наш  пут заједништва,  отворен и проходан.

Пођимо њиме без страха! На том путу водиће нас огромна сила !

 

 

Професор Др Мила Алечковић