ОДГОВОР НА ГАЖЕЊЕ УСТАВА СРБИЈЕ – ОТАЏБИНА КРЕЋЕ У ПОКРЕТ ОТПОРА!

САОПШТЕЊЕ  “ОТАЏБИНЕ”

Председница Народне Скупштине Републике Србије најавила је да ће 2. марта расписати председничке изборе за 2. април, чиме ће починити кривично дело правног насиља и гажења Устава Републике Србије.

Закон о избору председника Републике у члану 4. одређује “да од дана расписивања избора до дана гласања не може проћи мање од 30 дана”.

Овим правним насиљем тренутни премијер, тренутни председник и тренутна председница Скупштине Републике Србије, показали су целом свету колико се владајућа структура плаши да се било ко други, морално чист и политички неукаљан кандидује у Србији.

Будући да се према Закону о избору председника Републике, а по ставу 1. члана 11., предлог кандидата подноси Републичкој изборној комисији најкасније 20 дана пре дана избора, док се формулари за потписе подршке штампају неколико дана после расписивања избора, ово значи да ће сви кандидати имати само 4 радна дана за прикупљање 10 000 потписа  подршке.

У француској се потписи скупљају и оверавају годину дана, а оволико правно насиље и оволики страх од народа не постоји ни у једној земљи света.

Покрет ОТАЏБИНА и његов кандидат , професор Др Мила Алечковић позивају домаћу и интернационалну  јавност да се супротставе увођењу  диктатуре у Србију.

Будући да ови избори јако много коштају буџет српског народа, покрет ОТАЏБИНА поступке три одговорна лица сматра крађом читавог српског народа, а њихову одлуку о правном насиљу криминалом и велеиздајом Отаџбине.

Тражимо од свих удружења правника у свету који се боре против политичких диктатура и деспотија, и од свих нормалних људи у Србији, да се супротставе најгорем могућем насиљу и да нам се придруже у покрету отпора  за ослобођење српског народа који од данас проглашавамо.