ШУГИЗАМ

Проф.Др Мила Алечковић

ШУГИЗАМ – нова зараза у српској власти

Највећа добра особина србског народа је да и у муци и у болу може хумором да се осврне на све што се зацрнило око њега. Најзад, смех је најбољи механизам одбране личности у трагичним тренуцима србске субкултурне историје.

Зато се наша борба против идиота и кретена који су се намножили у Страдији (парафраза стихова В.Петковића Диса ) наставља не само притиском преко алтернативних слободних медија и мрежа, затим формално-правно и судски , обзнањивањем читавом свету у каквој средини живе данашњи србски робови, него и оним у чему смо увек јачи од свих криминалаца и зликоваца – у стваралачком исмејавању и смеху! Аутор овог текста није тајкун, није на политичкој грани трулог стабла, није у корупцији, али јесте дете књижевно, па барем овом, овде, речју уме да се бори ! До сада је већ неколико тиранина оборио/ла само писањем!  Јер, оно што ни корумпирани судови у Србији данас не могу и неће, то хоће и може стваралачка, домановићевска реч!

Ако се кроз читање и мало насмејете, постигли смо циљ и  јачамо, а онда, даће Бог, ускоро и побеђујемо !

———

И, тако, ево га, још један потомак славног мега-кепеца који се до недавно хвалио да “прави” србску посрнулу владу и да су сви “докторирали” (постали доктори, политички касапини) код њега, тј да сви имају “мега-докторате” и да је то данас у “тренду”. Ево га још један такав, пионир  ни криве , ни дужне “Менсе”, пионир чела у облику исеченог латиничног V, у знак победе над сиротињском рајом која се труди и бори за живот, док је он смислио пут од екстра шофера до екстра-службеника и екстра трговца најбољом робом данашње Србије где људи више немају шта да продају. Али, остала су још само деца, србска деца, досетио се Роберт Малтус.

Народ га у епској србској покосовској поезији прозвао “Шуга” , јер народ колико год необразован и нешколован био, не прашта незнање које непогрешиво осећа. А будући да приватни возач и чувар европског лажног новца баченог колонији у лажне установе лажне соц. помоћи, није знао шта је болест, тј. шта је зараза кожне, а онда и психо-социјалне шуге, па је покушао да импровизује на клавијатури, али испала му фалш нота, не само да је добио Шугу као вечну пратиљу свом имену , него вероватно и стварну болест у виду некаквог менталног шугавила. Од тога више нема спаса.

Не само да је шуга геометријском прогресијом заразна (шуга је кожна болест, а шугизам социо-психо-политичка болест), а што до данас прозвани Шуга није знао, него је он сада допринео да се ови микроорганизми прошире по целом његовом атару тзв.соц. помоћи, где ће ускоро , у односу на све паразите бити потребно темељно чишћење. А србски народ воли да уништава паразите кад их једном детектује, будући да смо ми били народ усева и пољопривреде, можда и пре Египћана.

Али, не само да Шуга није знао о “шугизму” , новој доктрини србских власти која незналицама не каже на време да не знају, па их испусти да се копрцају у муљу историје и да се заразе шугом (власт има и вакцине за изазивање ове болести) него :

1/ није вероватно знао ни шта је то “Менса”, кућа у коју је случајно крочио. Могуће је да је хтео да оде у месару, па му се нешто помутило у глави, кад оно, примише га добри људи и још рекли да је постао “члан”. Како се иначе интелигентно отрести путника-намерника него примити га, нахранити мало, па ајд’ напоље! А он сад не види да је већ напољу, јер је унутри , како сам каже 200 посто (“верујем свом стручном тиму 200 посто – рече овај кандидат “Менсе”), али будући да није схватио да су 200 посто у ствари 0 посто, он је сада, у ствари, нула посто у чланству интелигентних. То се зове математика за награду! Домаћини би вероватно да самозванца напојеног и надуваног стомака најзад најуре, али чекају да народ у томе припомогне.

Таман да му опросте за једну глупост, кад он јурне у други шугизам !

2/ Нико Шуги није био објаснио разлику између државне и приватне школе, па је и на том пољу показао енциклопедијско незнање, или, да кажемо еуфемистички, “није се снашао”.  Нису га , на жалост, спасли ни сви његови “менаџменти”, а ни то чланство у Удружењу “интелигентних”, просто зато што интелигенција није прелазна, тј. није заразна, не шири се додиром руке и руковањем са интелигентнима, као шуга! Imbecilis, слаб дух, после руковања са интелигентним, остаје “незаражен”!

И таман, лупи глупост (глупост је иначе космичка појава) и оста жив (валда због студија “високе одбране и безбедности”), кад га нека виша одбрамбена сила увуче у нови шугизам:

3/ Шуга је председавао одбором, тј политичким саветом за родну равноправност! У овај одбор се некако збуњен, али веома напредно увукао , вероватно помисливши да је то “обор за робну и новчану равно-празност”, тј за пражњење кеса и равно дељење пара по родбини . Будићи да му, из моје породице киднапована србска девојчица са Косова није била родбина, онда “равноправност” није хтео да усмери ка њој. Шуга у ствари није схватио разлику између рода и родбине, па ће можда и то у свом докторату, који са нестрпљењем очекујемо, ускоро морати да објасни. Осим ако га не задеси афазија…

Таман се србска јавност одморила од глупости, кад, ето, новог похода Шуге у шугизам:

4/ Би он сада да се успореди са великим и образованим србским песником Јованом Дучићем ! Ауф ! Овде је баш пребацио имагинарно копље преко сопствене главе! Валда је гледао Дучићеве лепе слике, а знао и за његову привлачност у очима жена, па пожелео Шуга да и он сличи. Само, опет, саветници Шуге са платама од пар хиљада евра, нису знали да му објасне разлику између поезије и афазије. Тако је Шуга опет у шугизму погрешно цитирао великог песника с којим се повезао искључиво преко сопствене тематике о беди “јадних и слабих жена које воле моћ и паре”. Те јаднице воле паре за разлику од њега, Шуге, коме паре не требају, јер је он, после “високих студија безбедности и одбране” бачен у атар силних лажних новчаница и финансија европске уније (осамдесет милијарди лажног евро папира штампаног сваког месеца) и уз више десетина лажних избеглица које зује кроз Србију. 

А шта је он, Шуга, од тих слабих жена добио ? Само оне акрепе по социјалним центрима који чине његов “тим” коме “верује 200 посто” и који отимају децу лепшим, образованијим и паметнијим женама од себе!

Далеко је Јован Дучић од Шуге, неколико хиљада светлосних година! Зато је покушао да му се барем приближи,  погрешним цитатом ! Али, можда је и то последица  афазије…

Тако је Шуга сву своју шугу хтео пројекцијом да пребаци на жену која је Професор и доктор наука па да покаже своју снагу у односу на женски ум, јер се он управо упиње да докторира, а те неке од жена су ово завршиле одавно и још са лакоћом! Не може то вала! Још само када би му ментор за докторат док-то-траје-рат била она креатура затамљених наочара која већ више деценија крије очи и биографију (јер је понор празнине вероватно и у једном и у другом), а саветује србске власти како да расподељују и продају децу, пардон, извините, омашка, како да расподељују и деле социјални буџетски србски новац . Тај незаменљиви слепац могао би да буде одговарајући ментор докторске ди-серетације Шугине, па би обојица умних кандидата за менсу, омашка, за месару, “дисеретали” о моћи њиховој над женама, а посебно над женском децом у Србији, над малим девојчицама које из дна душе мрзе, па их припремају за усвојење од стране “Hopscotch Adoption” приватне УСА фирме, њихове златне коке која ће ову децу преименовати и променити им идентитет! Зар да женско сироче са Косова дође до неког доктората сутра, и можда и брже и квалитетније него он, Шуга ? Нека та девојчица са Косова иде од куће до куће, нека иде тамо где је место свим женама, у проституцију, кад већ жене ни за шта нису, и кад, у својој слабости, цене само силу и моћ пара! У овоме су фрустрирани акрепи из соц.центара (који само уз велику диоптрију сличе  женама) Шуги највећа подршка !

Одморила се мало јавност србска од глупости, кад, опет,  нови поход Шуге у шугизам (или, поново, последица афазије):

5 / Изјавио недавно шеф србског сивог дома за соц. питања (кога су због главног анти-јунака неправедно прозвали “Министарство за шугу”) ни ‘по јада’ , него с висине: Србија је верна својим грађанима !  Платила му установа у којој је проширио шугу да одлети скупим летом и да за плаћену тарифу гњави руске грађане својом немуштом брбљанијом о верности србским грађанима… Ово је богами већ за докторат, ако Шуга успе да објасни шта то значи верност грађанима, па би можда могао и да одбрани своју тезгу, омашка, извините, будућу докзорску тезу!

А у ствари, Шуга је тамо причао о верности неверних жена које је некада , као шофер, возио, а које су хтеле само паре и моћ… Завист га спопала према великом и недостижном песнику Дучићу који је био ерудита, песнички геније и кога су жене стварно волеле, иако чак није знао ни кола да вози, а није морао ни страначке другарице да слуша !  Још је Дучић био и “назадњак”, за разлику од њега ! Бедне жене у Србији то не виде,  па да проба Шуга мало да се премери сада и у Русији, јер тамо још сви нису чули да он шири заразу свуда око себе…

На срећу, руска страна је схватила да је реч о зараженом човеку, рецидивисти кога су једва уклонили са војних тема већ после годину дана (у међувремену су од запада добили информацију да Страдија, са све таквим националним директорима за наоружање и “менаџментима”, продаје оружје исламским терористима), а који је сада послат на лечење, па су му за буџетске паре Србије обезбедили медицинску дежурну службу, јако полицијско обезбеђење и добар (одговарајући) превод у случају да га  усред говора у Русији, поново ухвати афазија.

Обећали су му да ће га следећи пут, када буде оправдао киднаповање још србске деце и када га тамо србска влада пошаље на лечење, сместити у Љубљанку (место сигурније од “високих студија сигурности и одбране”), место где ће сигурно наићи на љубав и дугогодишњу верност, које је истински заслужио.